MAS Sedlčansko, o.p.s.
Místní akční skupina Sedlčansko, obecně prospěšná společnost

První ročník akce nazvané ,,Vrškamýcká pivosláva”

1.9.2015

První ročník akce nazvané ,,Vrškamýcká pivosláva” proběhne 5.9.2015 v areálu zříceniny gotického hradu Vrškamýku. Od 13:00 se otevře pro pivuchtivé ochutnávače hradní brána, a vy budete moci ochutnávat z nabídky šesti lokálních pivovarů: Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Sedlčanský pivovar Krčin, Pivovar Energon z Nového Rybníka, Pivovar Všerad z Všeradic, Pivovar Podlesí a Pivovarský dvůr Zvíkov). Samozřejmě každý bude moci ochutnat také nějaké ty dobroty nejen k pivu, které nabídne Staroče ská kuchyně paní Marušky a občerstvení „Zmrzka u Ádi“.
Vstup do hradního areálu je v době konání pivoslávy zpoplatněn vstupným ve výši 50,- Kč, avšak doufáme, že tento malý peníz bude vykoupen nejen možností ochutnat rozmanité množství pivních druhů na jednom místě, ale také bohatým kulturním programem. První vystoupení mezi 13. a 14. hodinou zahájí Společenství veseských rytířů své první vystoupení, V půl třetí odpoledne zatancuje Kamýčan několik písní s pivní tématikou. Následně od cca 15:00 místní ochotnický spolek KADIS sehraje kus Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert. po čtvrté hodně odpoledne se představí podruhé Společenství veselských bojovník ů, které má připravený bohatý historický program s ukázkou dobových soubojů. Od přibližně 17:00 nastupuje nejen k poslechu taneční skupina Country baby. Poté si budete moci nejen poslechnout a zazpívat klasické trampské písničky s Country bandem (přibližně od 17:30).
Večerním programem nás provedou 2 kapely. Zhruba od 19:00 zahraje kapela Wocaties band složená z mladých muzikantů. Tato skupina vznikla pod záštitou ZUŠ Dobříš a hraje převážně převzaté písně českých i světových interpretů nejrůznějších žánrů. Přibližně od 22:00 se s celým dnem rozloučí příbramská rocková kapela Výčep, jejíž název i texty mnoha písní tématicky naprosto sedí do naší pivoslávy.
Pro dětské návštěvníky si Společenství veselských bojovníků připravilo zábavné hry. V dolní části areálu se také nachází historické hřiště a celým areálem povedou dvě naučné stezky. První je spjatá s historií hradu Vrškamýk a druhou je, spíše pro dospělé určená, pivní naučná stezka.

Doufáme, že si společně užijeme pěknou a povedenou sobotu.
Na kulturní zpivněnou
Realizační tým

 

1. Vrškamýcká pivosláva

MAP
MAP

PRONÁJEM PÁRTY STANU

TOULAVA

Toulava

Archiv příspěvků